Rūšinė kava, kuo ji ypatinga?

Rūšinė kava (angl. specialty coffee) yra ypatinga dėl savo išskirtinės kokybės, skonio, kilmės ir gamybos procesų. Ji laikoma aukščiausios klasės produktu, kuriam skiriamas didelis dėmesys nuo kavos pupelių auginimo iki galutinio paruošimo. Štai kuo ji išsiskiria:

Faktai kurių nežinojote apie ypač tyrą alyvuogių aliejų

 EFSA patvirtinimas sustiprina alyvuogių aliejaus, kaip sveikatai naudingo produkto, reputaciją ir skatina jį integruoti į kasdienę mitybą

Itališkas Genovese pesto padažas: kur naudoti?

 Pagrindiniai Genovese pesto ingredientai:

 Baziniai lapeliai (Basilico Genovese) - tradiciškai naudojami švieži Genujos bazilikai.

2. Parmezano ir (arba) Pecorino sūris - dažniausiai naudojamas Parmigiano Reggiano arba Pecorino sūris.

3. Pinijos riešutai (Pinoli) - jie suteikia kremiškumo ir švelnaus skonio.

4. Česnakai - pridėja pikantiškumo ir šiek tiek aštrumo.

5. Alyvuogių aliejus (Extra virgin) - aukštos kokybės alyvuogių aliejus yra esminis ingredientas, kuris sujungia visus skonius.

6. Jūros druska - naudojama skoniui sustiprinti.

7. Pomidorai - jeigu tai raudonas genovese pesto.

Skaniausia kava: kaip išsirinkti?

Skanios kavos puodelis - tai kiekvieno iš mūsų kasdienybės džiaugsmas ir atgaiva suteikianti energijos pliūpsnį ir gerą nuotaiką. Kavos pasiūla yra milžiniška ir pasiklysti šiose džiunglėse tikrai nesunku. Tad kaip išsirinkti tą skaniausią kokybiškiausią kavą iš tokios gausybės? Netrukus sužinosite svarbiausius aukščiausios kokybės kavos kriterijus.

Į ką būtina atkreipti dėmesį renkantis ypač tyrą alyvuogių aliejų

Alyvuogių aliejus nuo seno vertinamas dėl savo ypatingo skonio, unikalios sudėties ir naudos sveikatai. Didėjant šio aliejaus paklausai, didėja ir jo pasiūla, tad kaip nepasiklysti jo gausoje ir išsirinkti ypač tyrą alyvuogių aliejų? Straipsnyje apžvelgsime į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis kokybišką alyvuogių aliejų.