3 itališki produktai, kuriuos privaloma turėti kiekvienoje virtuvėje
-
Maistas – vienas svarbiausių ir autentiškiausių dalykų, per kurį pažįstame kitas kultūras, o viena skaniausio maisto šalis – Italija. Itališka virtuvė tikriausiai viena populiariausių visame pasaulyje. Itališkas maistas itin mėgstamas dėl to, kad siejamas su šeimos tradicijomis ir jaukumu.
Italų maisto kultūra
Itališkas maistas daugeliui asocijuojasi su aukštos kokybės ingredientais. Lietuviai taip pat labai mėgsta šios šalies virtuvę. Pastebima, kad pirkėjai aktyviai ieško itališkų produktų ir siekia į savo namus įnešti itališkos virtuvės atmosferos. Šios šalies maistas neįsivaizduojamas be šviežių, vietinių produktų. Patiekalai dažnai pagardinami žolelėmis, įvairiais sūriais, ypač aukštos kokybės alyvuogių aliejumi ir kumpiu. Vienas iš autentiškiausių ir ikoniškiausių itališkų patiekalų yra makaronai.
Italija yra padalinta į 20 regionų, iš kurių kiekvienas turi savo unikalias tradicijas, tarmę ir, žinoma, šviežiausius itališkus produktus bei autentiškus patiekalus. Italai didžiuojasi savo kilme, šalimi ir kultūra – jei paklaustumėte italų apie jų kilmę, jie nurodytų ne tik savo regioną, bet ir mažiausio kaimelio pavadinimą bei paaiškintų, kodėl jų gimtajame mieste makaronai ar kiti patiekalai yra skanesni nei kaimyniniuose miestuose.
TOP 3 itališki produktai
Itališko maisto populiarumo paslaptis – lengvai paruošiami ir daug ingredientų nereikalaujantys patiekalai. O kad Italija kvepiančius patiekalus pasigaminti galėtumėte ir namuose išskiriame 5 produktus, kurie turi atsirasti kiekvienoje virtuvėje:
- Alyvuogių aliejus. Vienas iš pagrindinių itališkos virtuvės ingredientų yra ypač tyras ir kokybiškas alyvuogių aliejus. Italai naudoja aliejų ne tik salotoms, bet ir makaronų patiekalams, kaip padažą picoms, taip pat valgydami su duona. Alyvuogių aliejus yra ne tik skanus, bet ir sveikas. Mitybos ir maisto gaminimo specialistai pripažįsta, kad tai vienas iš universaliausių ir sveikiausių aliejų, turintis daug mononesočiųjų riebalų rūgščių ir antioksidantų.
- Makaronai. Dar vienas produktas, neatsiejamas nuo Italijos, yra makaronai. Skaičiuojama, kad egzistuoja apie 350 skirtingų makaronų rūšių ir dar keturis kartus daugiau jų pavadinimų. Tai atsitiko todėl, kad kai kurie makaronų tipai turi skirtingus pavadinimus įvairiose kalbose, o Italijoje jų pavadinimai gali skirtis priklausomai nuo regiono ar vietovės. Paprastai makaronai patiekiami su įvairiais padažais, sūriais, kumpiu, tačiau vienas iš populiariausių itališkų patiekalų iš makaronų yra lazanija. Makaronai taip pat dedami į sriubas ir valgomi šaltai su salotomis.
- Maisto produktai su trumais. Trumai – šis žodis skamba kaip paslaptingas burinys, išskleidžiantis Italijos grybų paslaptį. Juos dar dažnai vadina „žemės auksu,” tai vieni iš rečiausių ir prabangiausių grybų pasaulyje. Trumai Italijoje yra kaip prabangūs deimantai, slypintys po žeme, o gurmanai, jų meistravimo žinovai, žino, kad tai tikras gastronominis lobis.
Esame įsitikinę, kad virtuvėje nereikia naudoti daugybės ingredientų, tačiau svarbu pasirinkti pačius geriausius, kokius galite rasti. Tuomet gaminti paprasta, o ir rezultatas stebinantis. Tikrų, užaugintų ir pagamintų su meile produktų rasite ir mūsų e-parduotuvėje.